Vera szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A cukrot, a tojást, a zsírt kikeverem,hozzáadom a lisztet, sütőport, kakaóport és a tejjel csomómentesre keverem. Zsírozott,lisztezett közepes tepsiben kb 180-200 fokon készre sütöm. A kész tésztát,ha kihűlt ketté vágom, és az elkészített krémmel megkenem,tetejére csokimázat készítek.
A krém elkészítése:
A lisztet, a tojás sárgáját a vaníliás cukrot csomómentesre keverem a tejjel,kemény krémmé főzöm kis lángon, majd hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverem. Ezzel a főzött krémmel kenem meg a tésztát,a krémre teszem a félbe vágott lap másik felét.
A tetejére:
Vízgőz fölött a torta bevonót 2-3 kanál olajjal felengedem, a süti tetejére öntöm, fél órára hűtőbe teszem amíg a csoki teljesen megdermed.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »