Vera szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A cukrot, a tojást, a zsírt kikeverem,hozzáadom a lisztet, sütőport, kakaóport és a tejjel csomómentesre keverem. Zsírozott,lisztezett közepes tepsiben kb 180-200 fokon készre sütöm. A kész tésztát,ha kihűlt ketté vágom, és az elkészített krémmel megkenem,tetejére csokimázat készítek.
A krém elkészítése:
A lisztet, a tojás sárgáját a vaníliás cukrot csomómentesre keverem a tejjel,kemény krémmé főzöm kis lángon, majd hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverem. Ezzel a főzött krémmel kenem meg a tésztát,a krémre teszem a félbe vágott lap másik felét.
A tetejére:
Vízgőz fölött a torta bevonót 2-3 kanál olajjal felengedem, a süti tetejére öntöm, fél órára hűtőbe teszem amíg a csoki teljesen megdermed.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »