Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargabéles recept

Vargabéles
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 30 x 20 cm-es tepsihez:

    • 1 cs réteslap, vagy leveles tészta (Összesen 6 db)
    • 15 dkg cérnametélt
    • 5 dkg vaj
    • 40 dkg túró
    • 1 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg mazsola
    • reszelt citromhéj
    • olaj a lapok kenéséhez
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Elkészítése:

    A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni.

    A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsit összetörjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukort, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, tojások sárgáját és a mazsolát, majd alaposan összekeverjük.

    A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.

    Ha kihűlt a vajas tészta, akkor hozzákeverjük a túrós habos masszához, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és bele helyezzük a réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befedje.

    Lekenjük olajjal, majd szintén ráhelyezünk egy lapot, majd így a harmadikat is.

    Ezután ráöntjük a réteslapokra a tésztás-túrós masszát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.

    A töltelék tetejét is befedjük réteslappal, majd megkenjük olajjal és egy másik lapot teszünk rá. Ezt szintén megkenjük olajjal, majd jöhet a harmadik.

    A harmadik réteslap tetejét lekenjük felvert tojással, majd közepes hőmérsékleten 35-40 percig sütjük. Sütőből kivéve langyosra hűtjük , majd megszórjuk a tetejét porcukorral.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá