Vaníliás réteskosárka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (6 lapos)
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál olaj
- 12 részes muffinforma (tapadás mentes)
- csokiöntet
Elkészítése:
Egy konyharuhát megnedvesítünk, majd ráterítünk egy réteslapot és ecsettel vékonyan lekenjük olajjal. Másik két lapot is összeragasztunk és az utolsó kettőt is. Az összeragasztott lapokat 12 részre vágjuk, így összesen lesz 36 lapunk.
3-3 lapot egymáson kicsit elforgatunk, majd kibélelünk vele egy-egy muffin mélyedést. Összesen 12 réteskosárka lesz.
180 fokon kb 12 perc alatt szép pirosra sütjük. Még melegen kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűlnek a kosárkák, addig elkészítjük a tejszínt. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd habzsákba téve megtöltjük vele a kosarakat.
Tetejét csokiöntettel díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »