Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás linzer recept

Vaníliás linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 90 dkg finomliszt
    • 60 dkg margarin/vaj
    • 30 dkg porcukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Szóráshoz:

    • 3 ek darát dió
    • 2 ek kristálycukor

    Töltéshez:

    • kb. 50 dkg házi baracklekvár

    Továbbá:

    • étcsokoládé
    • olaj
    • szórócukor
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Elmorzsoljuk benne a margarint/vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összegyúrjuk a linzer tésztát.

    5 részre osztjuk, és fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tésztát kiveszünk a hűtőből, és lisztezett felületen kb. 3 mm-esre nyújtjuk, és kívánt formára szúrjuk.

    A diós linzerekhez a formákat lekenjük tojásfehérjével, és belemártjuk a cukorral elkevert dióba. Amiket csokisra szeretnénk, azokat hagyjuk simán.

    A már meleg sütőbe téve kb. 10 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. A simán maradt linzereket a vízgőz felett, olajjal megolvasztott csokiba mártjuk, és szóró cukorral/kókuszreszelékkel meghintjük.

    2-2 linzert baracklekvárral összeragasztunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá