Vaníliás linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 90 dkg finomliszt
- 60 dkg margarin/vaj
- 30 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Szóráshoz:
- 3 ek darát dió
- 2 ek kristálycukor
Töltéshez:
- kb. 50 dkg házi baracklekvár
Továbbá:
- étcsokoládé
- olaj
- szórócukor
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Elmorzsoljuk benne a margarint/vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összegyúrjuk a linzer tésztát.
5 részre osztjuk, és fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tésztát kiveszünk a hűtőből, és lisztezett felületen kb. 3 mm-esre nyújtjuk, és kívánt formára szúrjuk.
A diós linzerekhez a formákat lekenjük tojásfehérjével, és belemártjuk a cukorral elkevert dióba. Amiket csokisra szeretnénk, azokat hagyjuk simán.
A már meleg sütőbe téve kb. 10 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. A simán maradt linzereket a vízgőz felett, olajjal megolvasztott csokiba mártjuk, és szóró cukorral/kókuszreszelékkel meghintjük.
2-2 linzert baracklekvárral összeragasztunk.