Vaníliás keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes) recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rizsliszt
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- 10 dkg datolyacukor (vagy kókuszcukor)
- 0,5 csésze kókuszzsír
- 0,5 csésze víz (vagy növényi tej)
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- csipet só
- vanília
Elkészítése:
A liszteket keverjük el a cukorral. Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Alaposan gyúrjuk össze. Egy jól formálható, kissé lágyabb tésztát fogunk kapni.
Nyújtsuk ki, majd kiszúróval szúrjuk ki a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre a kekszeket.
Tipp:
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ebben nincs cukor, csak szárított datolya, de ha szeretnéd, barna nádcukorral vagy bármilyen más cukorral is el tudod készíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »