Vaníliás karika csokoládéba mártva recept

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 3 ek sertészsír
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg tejcsokoládé (olvasztva a mártogatáshoz)
Elkészítése:
A vajat a zsírral, cukrokkal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül a lisztet, a benne elkevert sütőporral, szódabikarbónával. Ha nem állna össze, pici tejet adunk hozzá. Jobb sütés előtti napon összeállítani, mert keményebb lesz.
Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk, vagy ha van darálónk és formánk, ledaráljuk rajta.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon kb 20-25 perc alatt.
Csokoládét olvasztunk és egyik felét belemártjuk, de akár az egészet is bele lehet. Száradás után fogyasztható is.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »