Vaníliás karika csokoládéba mártva recept
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 3 ek sertészsír
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg tejcsokoládé (olvasztva a mártogatáshoz)
Elkészítése:
A vajat a zsírral, cukrokkal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül a lisztet, a benne elkevert sütőporral, szódabikarbónával. Ha nem állna össze, pici tejet adunk hozzá. Jobb sütés előtti napon összeállítani, mert keményebb lesz.
Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk, vagy ha van darálónk és formánk, ledaráljuk rajta.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon kb 20-25 perc alatt.
Csokoládét olvasztunk és egyik felét belemártjuk, de akár az egészet is bele lehet. Száradás után fogyasztható is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









