Vaníliás karika csokoládéba mártva recept

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 3 ek sertészsír
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg tejcsokoládé (olvasztva a mártogatáshoz)
Elkészítése:
A vajat a zsírral, cukrokkal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül a lisztet, a benne elkevert sütőporral, szódabikarbónával. Ha nem állna össze, pici tejet adunk hozzá. Jobb sütés előtti napon összeállítani, mert keményebb lesz.
Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk, vagy ha van darálónk és formánk, ledaráljuk rajta.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon kb 20-25 perc alatt.
Csokoládét olvasztunk és egyik felét belemártjuk, de akár az egészet is bele lehet. Száradás után fogyasztható is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »