Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas keksz recept

Vajas keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj (a margarin nem jó!)
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só

    Díszítéshez:

    • durvára vagdalt dió vagy mandula (el is hagyható)

    Elkészítése:

    Az összes száraz alapanyagot elkeverjük egy nagyobb tálban, majd elmorzsoljuk a vajjal. Morzsás, nem összeálló alapot kapunk. A tojást felverjük és eldolgozzuk a morzsás alappal.

    Négy részre osztjuk a tésztát és rudakat formázunk belőle, majd lisztezett deszkán egy éles késsel kb. 2 cm-es korongokra szeleteljük.

    A korongokat kicsit kilapítjuk, hogy kb. 1 cm vastagságú, 5 cm átmérőjű kekszeink legyenek. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt, rárakjuk a korongokat és dióval, mandulával megszórjuk.

    Előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg enyhén színesedni kezdenek a kekszek.

    Tipp:

    Ebből az alapanyag mennyiségből kb. 40-44 db kekszet kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá