Uráli szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A fehér tésztához:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tejföl
- 1 kk szalalkáli
A fehér tészta lekenéséhez:
- 3-4 ek baracklekvár
A szóráshoz:
- 10 dkg durvára vágott dió
A barna tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 2 ek. tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk szalalkáli
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 7 és fél ek. liszt
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 2 db vaníliás cukor
A mázhoz:
- 30 dkg csokoládé
- 3 ek étolaj
Továbbá:
- 2 db 30×35 cm-es tepsi
- sütőpapír
Elkészítése:
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk,2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk,2 egyenlő cipóra osztjuk.
Fagyasztóba tesszük,egy kicsit megdermesztjük,hogy könnyen tudjuk majd reszelni.
Az egyik fehér cipót a tepsi méretéri nyújtjuk,majd sütőpapírral fedett lemezre tesszük. Megkenjük baracklekvárral,megszórjuk durvára vágott dióval,az egyik barna tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A maradék tésztáknál is így járunk el.
A krémhez a lisztet,cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a főzött krémmel habosra kikeverjük.
A krémet elfelezzük.
A két lap közé kenjük a fele krémet,a másik felét a 2. lap tetejére.
A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és a már lehűtött süteményt bevonjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

