Uráli szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A fehér tésztához:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 1 kk szalalkáli
A fehér tészta lekenéséhez:
- 3-4 ek baracklekvár
A szóráshoz:
- 10 dkg durvára vágott dió
A barna tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 2 ek. tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szalalkáli
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 7 és fél ek. liszt
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 2 db vaníliás cukor
A mázhoz:
- 30 dkg csokoládé
- 3 ek étolaj
Továbbá:
- 2 db 30×35 cm-es tepsi
- sütőpapír
Elkészítése:
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk,2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk,2 egyenlő cipóra osztjuk.
Fagyasztóba tesszük,egy kicsit megdermesztjük,hogy könnyen tudjuk majd reszelni.
Az egyik fehér cipót a tepsi méretéri nyújtjuk,majd sütőpapírral fedett lemezre tesszük. Megkenjük baracklekvárral,megszórjuk durvára vágott dióval,az egyik barna tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A maradék tésztáknál is így járunk el.
A krémhez a lisztet,cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a főzött krémmel habosra kikeverjük.
A krémet elfelezzük.
A két lap közé kenjük a fele krémet,a másik felét a 2. lap tetejére.
A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és a már lehűtött süteményt bevonjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »