Ünnepi linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 20 dkg vaj/margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojássárgáját és a vajat/margarint. Jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes méretű, hullámos szélű szaggatóval kiszúrjuk. Minden második közepébe egy pici fenyő formájú kiszúróval mélyedést készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Sárgabaracklekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas linzert.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Nincs ünnep linzer nélkül, sőt karácsony sem. Ez egy olyan sütemény, amit nagyon szeretünk, ismerünk és mindig az adott ünnepre alakíthatunk formailag. Számos kiszúró forma szerepel már a gyűjteményemben, de most kaptam a Férjemtől egy olyan szettet, amivel több különböző méretű, hullámos szélű lap készíthető, valamint egy három méretből álló fenyőfa fondant kiszúrót. Ebből a két formázóból készült most el ez a finom apró süti. A tésztát én nem szoktam hűtőben pihentetni, lisztezett felületen szépen lehet vele dolgozni.
A megtöltött linzer 1-2 óra múlva már kellemesen puha. Ha előre szeretnénk dolgozni, az is lehetséges, hisz a sütemény megsüthető, légmentesen több napig eláll, és az ünnep előtti napon lekvározható.
A Ünnepi linzer kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »