Ünnepi kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek barna cukor
- 5 ek kristálycukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 25 dkg margarin
- 1 ek mandula aroma
- 1 narancs leve és a reszelt héja
- 6-7 ek liszt
- 2 bögre vegyes aszalt gyümölcs
- 1 tábla étcsoki
- pici étolaj a kuglófforma kikenéséhez
Díszítéshez:
- 10 dkg fehér csoki
- 2 ek tortadíszítő cukorka
Elkészítése:
A robotgép keverő táljába beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a sót, a narancs kifacsart levét és a reszelt héját, a mandula aromát és a sütőport, majd 4-es fokozaton (középsebességgel) szép simára kikeverjük, végül hozzáadjuk a kissé folyós állagú margarint és jól átkeverjük.
Miután folyékonyra, de szép simára összeállt, kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, a végére jó sűrű és csomómentes masszát kell készíteni.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A formát vékonyan kiolajozzuk (nekem szilikon formám van és beszereztem egy olajsprét, pillanatok alatt befújom vele és mindenhol egyenletesen olajos lesz a formám).
Az alap masszához hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és a mazsolányi darabokra felaprított étcsokit, majd belekanalazzuk a formába. A tetejét egyenletesen elsimítjuk!
A megtöltött formát egy tepsire helyezzük és betesszük a sütőbe, nagyjából 90 perc alatt fog megsülni, mert nagy és tömény. 1 óra múlva már mehet a tűpróba. Félúton ha nagyon megbarnulna a teteje, egy alufóliát nyugodtan rá lehet tenni, a lényege, hogy a közepe szépen átsüljön.
Miután elkészült a kuglóf, egy rácsra átfordítjuk és lehúzzuk róla a formát.
Nagyjából egy jó másfél óra kell neki a kihűléshez, hogy le lehessen a csokival önteni.
A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadunk 2 ek étolajat (a vaj is jó) és rácsorgatjuk a süteményre, majd azután megszórhatjuk egy kis díszítő cukorkával, így még gusztább és ünnepélyesebb a remekmű.
Zárt dobozban hűvös helyen tárolva 1 hétig is eltartható, persze ha tényleg kibírja addig! :)
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »