Újévi malacfejek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csapott mokkáskanál só
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A díszítéshez:
- 1/2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 6-8 dkg porcukor
- 5 dkg étbevonó massza vagy mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük legalább 1 órát.
1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacfejeket, egy méretben hozzá illő kiszúrót használjunk az orrhoz. A maradék tésztából készítsünk füleket (tojással ragasszuk oda a darabokat). Lisztbe mártott ujjal kijelöljük a szemeket és az orr lyukakat. Ismét kelesztjük és megkenjük tojással.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a kihűlt tésztát megdíszítjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »