Újévi malacfejek recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csapott mokkáskanál só
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A díszítéshez:
- 1/2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 6-8 dkg porcukor
- 5 dkg étbevonó massza vagy mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük legalább 1 órát.
1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacfejeket, egy méretben hozzá illő kiszúrót használjunk az orrhoz. A maradék tésztából készítsünk füleket (tojással ragasszuk oda a darabokat). Lisztbe mártott ujjal kijelöljük a szemeket és az orr lyukakat. Ismét kelesztjük és megkenjük tojással.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a kihűlt tésztát megdíszítjük vele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.