Újévi malacfejek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csapott mokkáskanál só
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A díszítéshez:
- 1/2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 6-8 dkg porcukor
- 5 dkg étbevonó massza vagy mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük legalább 1 órát.
1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacfejeket, egy méretben hozzá illő kiszúrót használjunk az orrhoz. A maradék tésztából készítsünk füleket (tojással ragasszuk oda a darabokat). Lisztbe mártott ujjal kijelöljük a szemeket és az orr lyukakat. Ismét kelesztjük és megkenjük tojással.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a kihűlt tésztát megdíszítjük vele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »