Twix keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 45 dkg finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk só
Karamell:
- 200 g tejkaramella
- 50 ml habtejszín
Csokimáz:
- 150 g tejcsoki
Elkészítése:
A liszthez adjuk a cukrot a sót, valamint a vaníliát. Hozzáadjuk a puha margarint és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább fél órát.
Ez alatt elkészítjük a karamellt. A karamellát egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejszínt és folyamatosan kevergetve egyneművé olvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát ceruza vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőlemezre sorakoztatjuk és 200 °C-os sütőben 10-12 perc alatt világosra (!) sütjük.
Mikor kivesszük a sütőből, még forrón mélyedéseket nyomunk a korongok közepébe, így előkészítve a karamell helyét.
Minden méllyedésbe karamellt csorgatunk és hűtőbe téve hagyjuk megdermedni.
Ezután felolvasztjuk a csokit és díszítjük vele a kekszek tetejét, majd visszatesszük a hűtőbe pár percre, amíg a csoki is megszilárdul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »