Twix keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 45 dkg finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk só
Karamell:
- 200 g tejkaramella
- 50 ml habtejszín
Csokimáz:
- 150 g tejcsoki
Elkészítése:
A liszthez adjuk a cukrot a sót, valamint a vaníliát. Hozzáadjuk a puha margarint és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább fél órát.
Ez alatt elkészítjük a karamellt. A karamellát egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejszínt és folyamatosan kevergetve egyneművé olvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát ceruza vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőlemezre sorakoztatjuk és 200 °C-os sütőben 10-12 perc alatt világosra (!) sütjük.
Mikor kivesszük a sütőből, még forrón mélyedéseket nyomunk a korongok közepébe, így előkészítve a karamell helyét.
Minden méllyedésbe karamellt csorgatunk és hűtőbe téve hagyjuk megdermedni.
Ezután felolvasztjuk a csokit és díszítjük vele a kekszek tetejét, majd visszatesszük a hűtőbe pár percre, amíg a csoki is megszilárdul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »