Hozzávalók:
Tészta:
Karamell:
Csokimáz:
Elkészítése:
A liszthez adjuk a cukrot a sót, valamint a vaníliát. Hozzáadjuk a puha margarint és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább fél órát.
Ez alatt elkészítjük a karamellt. A karamellát egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejszínt és folyamatosan kevergetve egyneművé olvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát ceruza vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőlemezre sorakoztatjuk és 200 °C-os sütőben 10-12 perc alatt világosra (!) sütjük.
Mikor kivesszük a sütőből, még forrón mélyedéseket nyomunk a korongok közepébe, így előkészítve a karamell helyét.
Minden méllyedésbe karamellt csorgatunk és hűtőbe téve hagyjuk megdermedni.
Ezután felolvasztjuk a csokit és díszítjük vele a kekszek tetejét, majd visszatesszük a hűtőbe pár percre, amíg a csoki is megszilárdul.