Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tutti-frutti szelet recept

Tutti-frutti szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg porcukor
    • 28 dkg liszt
    • 12 g sütőpor
    • 4 ek víz
    • csipetnyi só

    Krémhez:

    • 3 csomag epres pudingpor
    • 8 dl tej
    • 30 dkg vaj vagy margarin
    • 25 dkg cukor
    • 0,5 l habtejszín

    Elkészítése:

    Két lapot sütünk a piskóta hozzávalóiból. 6 tojást szétválasztunk, majd a tojások sárgáját kikeverjük 12 dkg porcukorral, majd 2 ek vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a 14 dkg lisztet, amibe beleszitáltunk előtte 6 g sütőport, majd alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük egy csipet sóval, majd a lisztes masszához adjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet. A masszát egy 30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A maradék alapanyagokból egy újabb lapot sütünk.

    A pudingporokat felfőzzük a tejben, majd amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és kihűtjük. A vajat/margarint alaposan kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk és jól elkeverjük. Akár kevés piros ételfestéket is adhatunk hozzá, hogy szebb legyen a színe.

    Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rásimítjuk az epres krémet, majd erre tesszük a másik lapot és rákenjük a felvert tejszínt. Ízlés szerint dekorálható, én színes cukrot szórtam rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá