Tutti-frutti szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg porcukor
- 28 dkg liszt
- 12 g sütőpor
- 4 ek víz
- csipetnyi só
Krémhez:
- 3 csomag epres pudingpor
- 8 dl tej
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg cukor
- 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
Két lapot sütünk a piskóta hozzávalóiból. 6 tojást szétválasztunk, majd a tojások sárgáját kikeverjük 12 dkg porcukorral, majd 2 ek vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a 14 dkg lisztet, amibe beleszitáltunk előtte 6 g sütőport, majd alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük egy csipet sóval, majd a lisztes masszához adjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet. A masszát egy 30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A maradék alapanyagokból egy újabb lapot sütünk.
A pudingporokat felfőzzük a tejben, majd amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és kihűtjük. A vajat/margarint alaposan kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk és jól elkeverjük. Akár kevés piros ételfestéket is adhatunk hozzá, hogy szebb legyen a színe.
Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rásimítjuk az epres krémet, majd erre tesszük a másik lapot és rákenjük a felvert tejszínt. Ízlés szerint dekorálható, én színes cukrot szórtam rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »