Tutti-frutti szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 12 tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 28 dkg liszt
  • 12 g sütőpor
  • 4 ek víz
  • csipetnyi só

Krémhez:

  • 3 csomag epres pudingpor
  • 8 dl tej
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • 0,5 l habtejszín

Elkészítése:

Két lapot sütünk a piskóta hozzávalóiból. 6 tojást szétválasztunk, majd a tojások sárgáját kikeverjük 12 dkg porcukorral, majd 2 ek vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a 14 dkg lisztet, amibe beleszitáltunk előtte 6 g sütőport, majd alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük egy csipet sóval, majd a lisztes masszához adjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet. A masszát egy 30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A maradék alapanyagokból egy újabb lapot sütünk.

A pudingporokat felfőzzük a tejben, majd amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és kihűtjük. A vajat/margarint alaposan kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk és jól elkeverjük. Akár kevés piros ételfestéket is adhatunk hozzá, hogy szebb legyen a színe.

Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rásimítjuk az epres krémet, majd erre tesszük a másik lapot és rákenjük a felvert tejszínt. Ízlés szerint dekorálható, én színes cukrot szórtam rá.