Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróval töltött kiflik recept

Túróval töltött kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4-5 db kifli

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint
    • csipet só
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál mazsola (aki nem szereti, ne tegyen bele)
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Valamint:

    • 1 egész pohár tejföl
    • 2 dl tej
    • 2 dkg vaj, vagy margarin

    Elkészítése:

    A kifliket elfelezem (nem hosszában), és kiszedem óvatosan a belsejüket, majd félreteszem. A töltelék hozzávalóit kikeverem (mint a palacsintához), a kifli belsejét elmorzsolom. majd hozzá adom.

    A kifliket egy pillanat alatt megforgatom a tejben (én úgy szoktam, hogy az ujjamat beledugom, és hirtelen belemártom), nem szabad eláznia, mert nem lehet a túrós töltelékkel megtölteni. Ezután megtöltjük a kifliket, egy kb. 20X20-as enyhén kivajazott jénaiba fektetjük úgy, hogy a kiflik kicsit mindig az előzőre feküdjenek.

    A pohár tejfölt kikeverjük, hogy folyós legyen, és szépen elsímitjuk a kifliken. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    Akár forró olajban is kisüthetjük, utána porcukorba forgathatjuk, így is finom, de sokkal nehezebb a gyomornak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá