Túrótorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap a töltelékhez 50 deka áttört tehéntúrót kikeverünk 10 deka porcukorral, 2 tojás sárgájával, meg bő 1 dcl tejföllel. Végül a tojások habbá vert fehérjét.
A fele tésztával a a kivajazott tepsi alját kibéleljük. Rásimítjuk a tölteléket. A tészta másik felét ráreszeljük. A forró sütőben 10 percig erős, majd takaréklángon megsütjük.
Tipp:
Én a páromnak készítettem el legelsőnek szülinapi tortaként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »