Túrótorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap a töltelékhez 50 deka áttört tehéntúrót kikeverünk 10 deka porcukorral, 2 tojás sárgájával, meg bő 1 dcl tejföllel. Végül a tojások habbá vert fehérjét.
A fele tésztával a a kivajazott tepsi alját kibéleljük. Rásimítjuk a tölteléket. A tészta másik felét ráreszeljük. A forró sütőben 10 percig erős, majd takaréklángon megsütjük.
Tipp:
Én a páromnak készítettem el legelsőnek szülinapi tortaként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »