Vargabéles sárgabarack öntettel recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 cs réteslap
- 50 g vaj (olvasztott)
A töltelékhez:
- 200 g cérnametélt
- 450 g tehéntúró (félzsíros)
- 75 g kristálycukor
- 75 ml tejföl (20 %-os)
- 40 g vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 itrom reszelt héja
- mazsola
Az öntethez:
- 10-12 sárgabarack
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra és előkészítünk, kivajazunk egy kb 20*25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, majd minden lapot olvasztott vajjal megkenve, kibéleljük úgy, hogy 4 réteg réteslap legyen.
A mazsolát áztassuk be egy bögre vízbe. Megfőzzük a cérnametéltet.
A túrót villával áttörjük, majd hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.
A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott mazsolával és a tésztával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
A tölteléket a tepsibe öntjük és elsimítjuk a tetejét. A tetejére szintén 4 réteg réteslapot teszünk, minden réteget, végül a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal.
Az előmelegített 40-50 percig sütjük.
Sárgabarack öntettel tálaljuk! A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk húsdarálón ledaráljuk, majd ízlés szerinti mennyiségű cukorral feltesszük főni, addig amíg el nem éri a számunkra megfelelő állagot.
A vargabéles sárgabarack öntettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »