Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 24×30-as tepsihez:
    A tésztához:

    • 50 dkg finom liszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek tejföl
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    • 75 dkg tehéntúró
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola
    • 2 ek búzadara

    A tetejére:

    • 1 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:
    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a sót,cukrot,citrom héjat,tojások sárgáját,sütőport és a tejfölt. Begyúrjuk a tésztát ,két részre osztjuk,cipót formázunk belőle és hűvös helyen 15 percet pihentetjük. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
    A töltelékhez:A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Elkeverjük a cukorral,vaníliás cukorral,tojások sárgájával,citromhéjjal. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát és a búzadarát.
    A cipókat a tepsink méretére nyújtjuk Az egyik lapot a tepsibe tesszük,ráterítjük a tölteléket majd betakarjuk a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
    Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá