Túrós pite recept
Hozzávalók 24×30-as tepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek tejföl
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 2 ek búzadara
A tetejére:
- 1 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a sót,cukrot,citrom héjat,tojások sárgáját,sütőport és a tejfölt. Begyúrjuk a tésztát ,két részre osztjuk,cipót formázunk belőle és hűvös helyen 15 percet pihentetjük. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
A töltelékhez:A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Elkeverjük a cukorral,vaníliás cukorral,tojások sárgájával,citromhéjjal. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát és a búzadarát.
A cipókat a tepsink méretére nyújtjuk Az egyik lapot a tepsibe tesszük,ráterítjük a tölteléket majd betakarjuk a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)