Túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók 24×30-as tepsihez:
A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 ek tejföl
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 75 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás sárgája
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek búzadara

A tetejére:

  • 1 db egész tojás a kenéshez

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a sót,cukrot,citrom héjat,tojások sárgáját,sütőport és a tejfölt. Begyúrjuk a tésztát ,két részre osztjuk,cipót formázunk belőle és hűvös helyen 15 percet pihentetjük. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
A töltelékhez:A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Elkeverjük a cukorral,vaníliás cukorral,tojások sárgájával,citromhéjjal. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát és a búzadarát.
A cipókat a tepsink méretére nyújtjuk Az egyik lapot a tepsibe tesszük,ráterítjük a tölteléket majd betakarjuk a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)