Túrókrémes sütemény recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Piskótát a szokásos módon elkészítjük, tűpróbáig sütjük, amikor kihűlt ketté vágjuk. Az alsó részét beletesszük egy jénai aljába. Rátesszük a következő krémet: A pudingot elkészítjük 2,5 dl tejben cukrot nem kell hozzá adni, mert a csokoládés krém édes lesz. Túrót a cukorral át törjük, majd a még meleg pudinggal elkeverjük és összeturmixoljuk. Egy kisebb adagot félre teszünk a díszítéshez! Beterítjük vele a piskótát, majd befedjük a piskóta másik felével. Elkészítjük a csokikrémet: 2 tojást elkeverjük a cukorral, lisztel, kakaóporral felöntjük tejjel és addig kevergetjük kis lángon, amíg besűrűsödik. Miután levettük a tűzről elkeverünk benne 10 dkg vajat. Amikor kihűlt, beterítjük vele a süteményt. A félretett túrókrémmel és eperrel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

