Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős vargabéles recept

Szőlős vargabéles
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 8 személyre:

    • 50 dkg tehén túró
    • 10 dkg cérnametélt
    • 1 cs réteslap /8 lapos/
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 3 dl tejföl
    • 10 dkg mazsola
    • 1 nagyobb fürt édes szőlő
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg vaníliás cukor
    • 6 dkg vaj vagy margarin

    Elkészítése:
    A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a massza felét majd rászórjuk a szőlőszemeket és befedjük a massza másik felével. Betakarjuk a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben kb 40 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!
    Jó étvágyat kívánok! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá