Reszelt túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 7,5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek kakaópor
- 12,5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tej, ha szükséges
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 0,5 kg túró
- 1 ek tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- egy citrom reszelt héja
- opcionális: mazsola ízlés szerint
Elkészítése:
A margarint kicsit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, amelybe belekevertük a sütőport, cukrot és a vaníliás cukrot. A tojást is hozzáadjuk, majd a kakaóport és összedolgozzuk. Ha nem állna teljesen össze a tészta akkor kevés tejet adhatunk hozzá, de ne ragadjon a tészta tőle. A jól összedolgozott tésztát egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót áttörjük a cukrokkal, tejföllel és a tojással, majd hozzákeverjük a reszelt citrom héját. Alaposan összekeverjük, majd ezt is a hűtőbe tesszük.
A tésztát két részre osztjuk, majd az egyik részt egy sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük nagy lyukú reszelőn ( a tepsi mérete: 28*20 cm), majd rásimítjuk a túrós tölteléket és végül a maradék tésztát is ráreszeljük. 180-200 fokon kb fél óra alatt készre sütjük.