Rákóczi túrós recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 13 dkg cukor
- 26 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek reszelt citromhéj
- 1 tk só
- 1 csomag sütőpor
- annyi tejföl, amit a tészta felvesz
- 1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)
Túrótöltelékhez:
- 1 kg túró (házi)
- 2 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
- 5 csapott ek liszt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 marék mazsola
Rácsozáshoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 16 dkg cukor
- 3 csepp citromlé
- 40 dkg sárgabaracklekvár
Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom.
Elkészítése:
Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom.
A tészta alapanyagaiból összegyúrjuk a tésztát annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk, majd kinyújtjuk egy 25*35 cm-es téglalappá, majd beleillesztjük a kivajazott tepsibe. A tésztát villával megszurkáljuk. 180 fokon 20 percig sütjük.
A túrós töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd az elősütött tésztára simítjuk és újabb 20 percig sütjük 180 fokon.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a citromlevet is hozzáadjuk. Habzsákba vagy nylon zacskóba töltjük a habot, aminek a sarkát levágjuk. A töltelék tetejét berácsozzuk a habbal. A rácsok közé lekvárt csepegtetünk.
Langyos, 50-60 fokos sütőben rászárítjuk a habot a sütire (kb 1 óra alatt). Ha langyosra hűlt szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »