Rákóczi túrós recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 13 dkg cukor
- 26 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek reszelt citromhéj
- 1 tk só
- 1 csomag sütőpor
- annyi tejföl, amit a tészta felvesz
- 1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)
Túrótöltelékhez:
- 1 kg túró (házi)
- 2 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
- 5 csapott ek liszt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 marék mazsola
Rácsozáshoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 16 dkg cukor
- 3 csepp citromlé
- 40 dkg sárgabaracklekvár
Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom.
Elkészítése:
Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom.
A tészta alapanyagaiból összegyúrjuk a tésztát annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk, majd kinyújtjuk egy 25*35 cm-es téglalappá, majd beleillesztjük a kivajazott tepsibe. A tésztát villával megszurkáljuk. 180 fokon 20 percig sütjük.
A túrós töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd az elősütött tésztára simítjuk és újabb 20 percig sütjük 180 fokon.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a citromlevet is hozzáadjuk. Habzsákba vagy nylon zacskóba töltjük a habot, aminek a sarkát levágjuk. A töltelék tetejét berácsozzuk a habbal. A rácsok közé lekvárt csepegtetünk.
Langyos, 50-60 fokos sütőben rászárítjuk a habot a sütire (kb 1 óra alatt). Ha langyosra hűlt szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

