Rákóczi túrós recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 13 dkg cukor
- 26 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek reszelt citromhéj
- 1 tk só
- 1 csomag sütőpor
- annyi tejföl, amit a tészta felvesz
- 1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)
Túrótöltelékhez:
- 1 kg túró (házi)
- 2 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
- 5 csapott ek liszt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 marék mazsola
Rácsozáshoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 16 dkg cukor
- 3 csepp citromlé
- 40 dkg sárgabaracklekvár
Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom.
Elkészítése:
Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom.
A tészta alapanyagaiból összegyúrjuk a tésztát annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk, majd kinyújtjuk egy 25*35 cm-es téglalappá, majd beleillesztjük a kivajazott tepsibe. A tésztát villával megszurkáljuk. 180 fokon 20 percig sütjük.
A túrós töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd az elősütött tésztára simítjuk és újabb 20 percig sütjük 180 fokon.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a citromlevet is hozzáadjuk. Habzsákba vagy nylon zacskóba töltjük a habot, aminek a sarkát levágjuk. A töltelék tetejét berácsozzuk a habbal. A rácsok közé lekvárt csepegtetünk.
Langyos, 50-60 fokos sütőben rászárítjuk a habot a sütire (kb 1 óra alatt). Ha langyosra hűlt szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »