Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 13 dkg cukor
    • 26 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek reszelt citromhéj
    • 1 tk só
    • 1 csomag sütőpor
    • annyi tejföl, amit a tészta felvesz
    • 1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)

    Túrótöltelékhez:

    • 1 kg túró (házi)
    • 2 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 8 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 kávéskanál só
    • 5 csapott ek liszt
    • 2 evőkanál búzadara
    • 1 marék mazsola

    Rácsozáshoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 16 dkg cukor
    • 3 csepp citromlé
    • 40 dkg sárgabaracklekvár

    Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom.

    Elkészítése:

    Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom.

    A tészta alapanyagaiból összegyúrjuk a tésztát annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk, majd kinyújtjuk egy 25*35 cm-es téglalappá, majd beleillesztjük a kivajazott tepsibe. A tésztát villával megszurkáljuk. 180 fokon 20 percig sütjük.

    A túrós töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd az elősütött tésztára simítjuk és újabb 20 percig sütjük 180 fokon.

    A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a citromlevet is hozzáadjuk. Habzsákba vagy nylon zacskóba töltjük a habot, aminek a sarkát levágjuk. A töltelék tetejét berácsozzuk a habbal. A rácsok közé lekvárt csepegtetünk.

    Langyos, 50-60 fokos sütőben rászárítjuk a habot a sütire (kb 1 óra alatt). Ha langyosra hűlt szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá