Rákóczi túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finom liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 ek tejföl
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 10 dkg kristály cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kis pohár tejföl
A tetejére:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 10 dkg porcukor
- 30 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük 15-20 percet.
A tésztát közepes tepsi méretűre nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, tejfölt, a kikevert tojások sárgáját, összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások habját.
A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.
A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a 10 dkg cukorral. A habot habzsákba töltjük és a megsült tésztánk tetejét berácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe és a legkisebb fokozatra állítva 20-25 percig inkább szárítjuk, mint sütjük. Kivesszük a tésztát és hagyjuk kihűlni. Ezután a rácsok közét kanállal vagy habzsák segítségével lekvárral töltjük ki.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

