Rákóczi túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finom liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek tejföl
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 10 dkg kristály cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kis pohár tejföl
A tetejére:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük 15-20 percet.
A tésztát közepes tepsi méretűre nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, tejfölt, a kikevert tojások sárgáját, összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások habját.
A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.
A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a 10 dkg cukorral. A habot habzsákba töltjük és a megsült tésztánk tetejét berácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe és a legkisebb fokozatra állítva 20-25 percig inkább szárítjuk, mint sütjük. Kivesszük a tésztát és hagyjuk kihűlni. Ezután a rácsok közét kanállal vagy habzsák segítségével lekvárral töltjük ki.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »