Rákóczi túrós recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - egy kis reszelt citromhéj
- 2 evőkanál cukor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - reszelt citromhéj
- 5 dkg dara
Habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg porcukor
- kevés citromlé
Elkészítése:
A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, citromhéjat, cukrot, majd negyed órát hagyjuk pihenni. Ekkor ujjnyi vastagra nyújtjuk. Félig megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, reszelt citromhéjat, majd végül a darát. A félig kész tésztát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a túrót és így negyed órát sütjük. Ha kész rákenjük a tojásfehérjéből, a porcukorból, és a citromléből készített kemény habot. Visszatesszük a sütőbe és mikor látjuk, hogy kezd barnulni a hab, lekapcsoljuk a sütőt. Résnyire kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk egy kicsit száradni a habot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

