Rákóczi túrós recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- egy kis reszelt citromhéj
- 2 evőkanál cukor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
- 5 dkg dara
Habhoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- kevés citromlé
Elkészítése:
A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, citromhéjat, cukrot, majd negyed órát hagyjuk pihenni. Ekkor ujjnyi vastagra nyújtjuk. Félig megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, reszelt citromhéjat, majd végül a darát. A félig kész tésztát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a túrót és így negyed órát sütjük. Ha kész rákenjük a tojásfehérjéből, a porcukorból, és a citromléből készített kemény habot. Visszatesszük a sütőbe és mikor látjuk, hogy kezd barnulni a hab, lekapcsoljuk a sütőt. Résnyire kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk egy kicsit száradni a habot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.