Őszibarack alagút recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4tojás
- 4evőkanál cukor
- 4evőkanál liszt
- 1kávéskanál sütőpor
Töltelék:
- 20dkg túró
- 4 csapott evőkanál porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs tejszínhabporból készült hab
- 1 kis tasak színtelen tortazselé
- őszibarack (friss vagy befőtt)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök sütőpapírral bélelt tepsiben.(23x33cm-es tepsiben sütöttem)
Amíg hűl a tészta, elkészítem a tölteléket:
A túrót, a porcukrot és a vaníliát kikeverem. Beleforgatom a tejszínhabot, végül az előírás szerint elkészített, langyosra hűlt tortazselét.
Összeállítás: A tésztából hosszanti irányban levágok 1 csíkot, félreteszem. (Ez lesz az őzgerincformát lefedő lap) A megmaradt szélesebb piskótaszeletet beleterítem egy folpackkal bélelt őzgerincformába. Ebbe az üregbe töltöm a krém felét. Őszibarackdarabokat rakok rá, majd ráterítem a krém 2. felét. Befedem a félretett piskótacsíkkal és a hűtőben dermesztem. Dermedés után tálcára borítva, szeletelve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »