Minek nevezzelek? recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mákos gubához:
- 12 kifli
- 1 l tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 6 ek cukor
- 10 dkg darált mák
A tetejére:
- 0,5 kg túró
- 3 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
Vanília öntet:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek liszt
- kb 5-6 dl tej
- 10-15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot és egy kivajazott tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a sodót is elkészítjük. A tojás sárgáját a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, közben folyamatosan annyi tejet öntünk hozzá, hogy simára tudjuk fehéredésig keverni. A maradék tejet felrakjuk forrni, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a lisztes keveréket, majd közepesen sűrűre főzzük.
A túróba tetszés szerint teszünk cukrot, vaníliás cukrot és a már félig kihűlt sodóból keverünk hozzá, hogy jól kenhető legyen, aztán rátesszük a gubára és elsimítjuk rajta. Én díszítésként túró rudit, olvasztott csokit és narancsot tettem rá. Vanília sodóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »