Minek nevezzelek? recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mákos gubához:
- 12 kifli
- 1 l tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 6 ek cukor
- 10 dkg darált mák
A tetejére:
- 0,5 kg túró
- 3 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
Vanília öntet:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek liszt
- kb 5-6 dl tej
- 10-15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot és egy kivajazott tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a sodót is elkészítjük. A tojás sárgáját a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, közben folyamatosan annyi tejet öntünk hozzá, hogy simára tudjuk fehéredésig keverni. A maradék tejet felrakjuk forrni, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a lisztes keveréket, majd közepesen sűrűre főzzük.
A túróba tetszés szerint teszünk cukrot, vaníliás cukrot és a már félig kihűlt sodóból keverünk hozzá, hogy jól kenhető legyen, aztán rátesszük a gubára és elsimítjuk rajta. Én díszítésként túró rudit, olvasztott csokit és narancsot tettem rá. Vanília sodóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »