Jeruzsálemi túrótorta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
(18 cm-es tortaformához)
Tésztához:
- 2,5 dl kuszkusz
- 5 dl forró víz
- 1 cs só
- 5 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek méz
Túrótöltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 dobos sajtkrém vagy 12 dkg mascarpone vagy 12 dkg natúr vajkrém
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 3 ek méz
Sziruphoz:
- 1/2-1 narancs leve
- 5-6 ek méz
Tetejére:
- dió, mandula, pisztácia
Elkészítése:
A kuszkuszt leöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a sót, vajat és a mézet és lefedjük kb 20 percre. Megvárjuk míg kihűl, azután hozzáadjuk a tojásokat. A túrótöltelékhez összekeverjük a hozzávalókat. A forma aljába sűtőpapírt szabunk, erre simítjuk a kuszkusz felét, erre a túrót, majd óvatosan a kuszkusz másik felét. Kissé nehezen lehet eloszlatni, próbáljuk kis darabkákat egyenletesen a túróra tenni. Erre jöhet a dió/mandula. 200 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. A sziruphoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy sűrűn folyós legyen, tálaláskor öntsük a szeletekre.
www.konyhalal.blogspot.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.