Gyümölcsös-túrós őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 2-3 ek baracklekvár
A töltelékhez:
- 4 dl tej
- 6 teáskanál zselatin
- 10 dkg vaj
- 10-15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- apró kockákra vágott narancs
Elkészítése:
A négy tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk.
A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük.
Közben a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon.
A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük.
Beleöntjük a túrós masszát és a kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk.
A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak.
Letakarjuk.
Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »