Gyümölcsös-túrós őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 2-3 ek baracklekvár
A töltelékhez:
- 4 dl tej
- 6 teáskanál zselatin
- 10 dkg vaj
- 10-15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- apró kockákra vágott narancs
Elkészítése:
A négy tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk.
A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük.
Közben a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon.
A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük.
Beleöntjük a túrós masszát és a kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk.
A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak.
Letakarjuk.
Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »