Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós kocka recept

Epres-túrós kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál gyümölcscukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 2 ek kakaópor

    Kenéshez:

    • 6-7 evőkanál eperlekvár

    Krémhez:

    • 30 dkg eper
    • 1 csomag (4 dkg) főzős eper ízű pudingpor
    • 5 evőkanál gyümölcscukor
    • 25 dkg túró
    • 4 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 20-25 dkg eper
    • 1 cs zselatin

    Elkészítése:
    Piskóta készítése:
    A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. A cukros tojás sárgájába belekeverjük a lisztet,kakaópor,  majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.

    Krém készítése:
    Az epret kicsumázzuk és turmixoljuk. 4 dl-nek kell lennie. Ha kevesebb, vízzel pótoljuk.
    A pudingport, a zselatint és a cukrot hozzáadjuk az eperhez és pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.

    Összeállítás:
    A piskótát az eperlekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a túrós-tejszínes eperhabot. A díszítéshez való epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk és a krém tetejére szórjuk (kicsit bele is nyomkodjuk), majd zselatinnal leöntjük.
    1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

    Sztori: Mióta ismerem ezt a receptet, elég gyakran sütöm itthon a családomnak. Néha tortának is ilyet szoktam sütni. Nagyon szeretik, és nem is olyan nehéz az elkészítése. Ja és nagyon gyorsan el szokott fogyni! :o)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá