Hozzávalók:
Piskóta:
Kenéshez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. A cukros tojás sárgájába belekeverjük a lisztet,kakaópor, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.
Krém készítése:
Az epret kicsumázzuk és turmixoljuk. 4 dl-nek kell lennie. Ha kevesebb, vízzel pótoljuk.
A pudingport, a zselatint és a cukrot hozzáadjuk az eperhez és pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.
Összeállítás:
A piskótát az eperlekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a túrós-tejszínes eperhabot. A díszítéshez való epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk és a krém tetejére szórjuk (kicsit bele is nyomkodjuk), majd zselatinnal leöntjük.
1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Sztori: Mióta ismerem ezt a receptet, elég gyakran sütöm itthon a családomnak. Néha tortának is ilyet szoktam sütni. Nagyon szeretik, és nem is olyan nehéz az elkészítése. Ja és nagyon gyorsan el szokott fogyni! :o)