Epres-túrós kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 4 evőkanál gyümölcscukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 ek kakaópor

Kenéshez:

  • 6-7 evőkanál eperlekvár

Krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 1 csomag (4 dkg) főzős eper ízű pudingpor
  • 5 evőkanál gyümölcscukor
  • 25 dkg túró
  • 4 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 20-25 dkg eper
  • 1 cs zselatin

Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. A cukros tojás sárgájába belekeverjük a lisztet,kakaópor,  majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.

Krém készítése:
Az epret kicsumázzuk és turmixoljuk. 4 dl-nek kell lennie. Ha kevesebb, vízzel pótoljuk.
A pudingport, a zselatint és a cukrot hozzáadjuk az eperhez és pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.

Összeállítás:
A piskótát az eperlekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a túrós-tejszínes eperhabot. A díszítéshez való epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk és a krém tetejére szórjuk (kicsit bele is nyomkodjuk), majd zselatinnal leöntjük.
1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Sztori: Mióta ismerem ezt a receptet, elég gyakran sütöm itthon a családomnak. Néha tortának is ilyet szoktam sütni. Nagyon szeretik, és nem is olyan nehéz az elkészítése. Ja és nagyon gyorsan el szokott fogyni! :o)