Csokis-túrós őzgerinc recept
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt,-vaj és liszt a forma kikenéséhez
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 dl narancslikőr
Elkészítése:
A vajat a porcukorral kikeverjük, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, a fehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd apránként a liszttel együtt a masszába forgatjuk.
Vajjal kikent,lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 1 óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt 2-3 részre vágjuk.
A túrót áttörjük, a vajat a porcukorral simára keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt csokit is.
A lapokat meglocsoljuk a likőrrel, majd megtöltjük a túrókrémmel, úgy, hogy az oldalát és a tetejét is bekenjük vele.
A tetejét megszórjuk reszelt csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

