Csokis-túrós őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt,-vaj és liszt a forma kikenéséhez
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 dl narancslikőr
Elkészítése:
A vajat a porcukorral kikeverjük, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, a fehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd apránként a liszttel együtt a masszába forgatjuk.
Vajjal kikent,lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 1 óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt 2-3 részre vágjuk.
A túrót áttörjük, a vajat a porcukorral simára keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt csokit is.
A lapokat meglocsoljuk a likőrrel, majd megtöltjük a túrókrémmel, úgy, hogy az oldalát és a tetejét is bekenjük vele.
A tetejét megszórjuk reszelt csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »