Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite epres-rebarbarás öntettel recept

Túrós pite epres-rebarbarás öntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 18 dkg cukor
    • 1 tk só
    • 20 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Töltelékhez:

    • 1 kg túró (zsírosabb)
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 1 rúd vanília kikapart magja
    • 5 ek tejföl

    Öntethez:

    • 20 dkg eper
    • 10 dkg rebarbara
    • 3 ek cukor

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd hozzáadjuk a hideg vajat. Gyorsan összemorzsoljuk, majd a tojás és tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

    Töltelék készítése:

    Amíg a tészta pihen, addig nyugodtan elkészíthetjük a tölteléket. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kikapart vanília magot, belekeverjük a túrót és a tejfölt. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a túrós keveréket lazítjuk vele.

     

    Összeállítás:

    A pihentetett tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, és sütőpapírral bélelt 40 x 28 cm-es tepsibe simítjuk.

    A tésztát kenjük le felvert tojással, hogy ne szívja majd be a tölteléket, és 175 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.

    Rátesszük a tölteléket, és befedjük a másik adag tésztából nyújtott lappal. Ezt is megkenjük a felvert tojással. 180°C-os sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

    Miután kihűlt, az öntetettel tálalható.

    Öntet készítése:

    Amíg a tészta sül elkészítjük az öntetet. Az epret és a rebarbarát apróra vágjuk, rászórjuk a cukrot, és puhára főzzük. Félpuha állapotban botmixerrel összeturmixoljuk. Miután kihűlt, a tálaláskor felszeletelt pitére öntjük.

    Tipp:

    Nagy adag, így egy nagyobb összejövetelre is elég ez a mennyiség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá