Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sima liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1 kg félzsíros tehéntúró
    • 3+1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1-2 evőkanál tejföl
    • 2 dl tej
    • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 2 csapott evőkanál búzadara
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojás kell, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor 3/4 részét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

    A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.

    A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, elfelezzük, és lisztezett deszkán, sütőlapunk méretére nyújtjuk. Beillesztjük a sütőlapra.

    A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval. Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rákenjük a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Egy villával egyenletesen megszurkáljuk, majd a sütőbe tesszük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

    Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Tipp:

    A túrós süteményeket mindig letakarva tároljuk, hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá