Túrós-meggyes csiga és lekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Kb. 75 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag élesztő
- 1 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál olvasztott zsír
- langyos víz.
A buktához:
- sütésálló lekvár
A csigához:
- 1 csomag túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kb 5 evőkanál kristálycukor
- 1 kis üveg magozott meggy
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az egész tojásokat, a cukrot és a sót. Langyos vízzel és zsírral dagasztjuk, úgy, hogy ne legyen túl kemény és túl lágy. Akkor jó, ha elválik az edény falától és hólyagos a tészta.
Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 20 percig kelesztjük. Ha megkelt deszkára tesszük és nyújtófával 2 cm vastagra nyújtjuk.
Lekváros bukta:
A lekváros buktához körülbelül 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, lekvárral megtöltjük és felcsavarjuk. Megkenjük őket zsírral, majd tepsibe tesszük, 10 percig pihentetjük, megkenjük őket tojássárgával majd sütjük.
Túrós csiga:
Ha túrós csigát készítünk, akkor nem vágjuk kockákra a tésztát, hanem a kinyújtott tésztára tesszük a tölteléket, majd jól megszórjuk magozott meggyel. Felcsavarjuk és kb 2 cm-es darabokra vagdaljuk. Ezeket is megkenjük zsírral, majd tepsibe tesszük, 10 percig pihentetjük, megkenjük őket tojássárgával majd sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »