Túrós mazsolás rácsos sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 pupozott kanál porcukor
- 200g vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - kb. 2 ek. tejföl
Töltelék:
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 rész- 1/3 rész arányban elosztjuk. A nagyobbik darabot közepes vékonyra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, közben előmelegítjük a sütőt.
A kinyújtott tésztát megkenjük lekvárral. A túrót villa segítségével áttörjük, hozzáadjuk a mézet, reszelt citromhéját, majd kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ez után a túróhoz keverjük és a baracklekváros lap tetejére simítjuk. A maradék masszából vékony rudacskákat készítünk és rács formában a sütemény tetejére tesszük.
Körülbelül 40-45 percig sütjük. Akkor van kész amikor a túrókrém már szilárd és teteje szépen megpirult.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

