Túrós máglyarakás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db másnapos kifli, vagy zsemle
- 1/2 l tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 4 alma
- sárgabaracklekvár
- darált dió
A tál kikenéséhez:
- margarin
Elkészítése:
Egy magas falú jénait kikenünk margarinnal. A kifliket kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd 3 kiflit a tál aljába teszünk.
A tejhez hozzákeverjük a tojások sárgájait, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerinti mennyiségi kristálycukrot. A keverék felét ráöntjük a kiflikre, majd vastagon megkenjük lekvárral.
A lekváros rétegre rászórjuk a túró felét, majd 2 almát szeletelünk rá és megszórjuk a darált dió felével. Erre jön a maradék kifli, majd a tejes keverék, a lekvár, a túró és az alma. A végén megszórjuk darált dióval és előmelegített sütőben 180 fokon fél órán át sütjük.
Amíg sül a kimaradt 4 tojásfehérjét felverjük cukorral, majd amikor megsült ráhalmozzuk a kész habot és pár percre visszatesszük a sütőbe. Figyeljünk rá, mert hamar megpirul.
Tipp:
Dió nélkül is nagyon finom!!Aki nem szereti kihagyhatja!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »