Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós máglyarakás recept

Túrós máglyarakás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 db másnapos kifli, vagy zsemle
    • 1/2 l tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • cukor ízlés szerint
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg túró
    • 4 alma
    • sárgabaracklekvár
    • darált dió

    A tál kikenéséhez:

    • margarin

    Elkészítése:

    Egy magas falú jénait kikenünk margarinnal. A kifliket kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd 3 kiflit a tál aljába teszünk.

    A tejhez hozzákeverjük a tojások sárgájait, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerinti mennyiségi kristálycukrot. A keverék felét ráöntjük a kiflikre, majd vastagon megkenjük lekvárral.

    A lekváros rétegre rászórjuk a túró felét, majd 2 almát szeletelünk rá és megszórjuk a darált dió felével. Erre jön a maradék kifli, majd a tejes keverék, a lekvár, a túró és az alma. A végén megszórjuk darált dióval és előmelegített sütőben 180 fokon fél órán át sütjük.

    Amíg sül a kimaradt 4 tojásfehérjét felverjük cukorral, majd amikor megsült ráhalmozzuk a kész habot és pár percre visszatesszük a sütőbe. Figyeljünk rá, mert hamar megpirul.

    Tipp:

    Dió nélkül is nagyon finom!!Aki nem szereti kihagyhatja!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá