Túrós máglyarakás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db másnapos kifli, vagy zsemle
- 1/2 l tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 4 alma
- sárgabaracklekvár
- darált dió
A tál kikenéséhez:
- margarin
Elkészítése:
Egy magas falú jénait kikenünk margarinnal. A kifliket kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd 3 kiflit a tál aljába teszünk.
A tejhez hozzákeverjük a tojások sárgájait, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerinti mennyiségi kristálycukrot. A keverék felét ráöntjük a kiflikre, majd vastagon megkenjük lekvárral.
A lekváros rétegre rászórjuk a túró felét, majd 2 almát szeletelünk rá és megszórjuk a darált dió felével. Erre jön a maradék kifli, majd a tejes keverék, a lekvár, a túró és az alma. A végén megszórjuk darált dióval és előmelegített sütőben 180 fokon fél órán át sütjük.
Amíg sül a kimaradt 4 tojásfehérjét felverjük cukorral, majd amikor megsült ráhalmozzuk a kész habot és pár percre visszatesszük a sütőbe. Figyeljünk rá, mert hamar megpirul.
Tipp:
Dió nélkül is nagyon finom!!Aki nem szereti kihagyhatja!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »