Túrós máglyarakás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db másnapos kifli, vagy zsemle
- 1/2 l tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 4 alma
- sárgabaracklekvár
- darált dió
A tál kikenéséhez:
- margarin
Elkészítése:
Egy magas falú jénait kikenünk margarinnal. A kifliket kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd 3 kiflit a tál aljába teszünk.
A tejhez hozzákeverjük a tojások sárgájait, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerinti mennyiségi kristálycukrot. A keverék felét ráöntjük a kiflikre, majd vastagon megkenjük lekvárral.
A lekváros rétegre rászórjuk a túró felét, majd 2 almát szeletelünk rá és megszórjuk a darált dió felével. Erre jön a maradék kifli, majd a tejes keverék, a lekvár, a túró és az alma. A végén megszórjuk darált dióval és előmelegített sütőben 180 fokon fél órán át sütjük.
Amíg sül a kimaradt 4 tojásfehérjét felverjük cukorral, majd amikor megsült ráhalmozzuk a kész habot és pár percre visszatesszük a sütőbe. Figyeljünk rá, mert hamar megpirul.
Tipp:
Dió nélkül is nagyon finom!!Aki nem szereti kihagyhatja!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

