Hozzávalók:
A tál kikenéséhez:
Elkészítése:
Egy magas falú jénait kikenünk margarinnal. A kifliket kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd 3 kiflit a tál aljába teszünk.
A tejhez hozzákeverjük a tojások sárgájait, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerinti mennyiségi kristálycukrot. A keverék felét ráöntjük a kiflikre, majd vastagon megkenjük lekvárral.
A lekváros rétegre rászórjuk a túró felét, majd 2 almát szeletelünk rá és megszórjuk a darált dió felével. Erre jön a maradék kifli, majd a tejes keverék, a lekvár, a túró és az alma. A végén megszórjuk darált dióval és előmelegített sütőben 180 fokon fél órán át sütjük.
Amíg sül a kimaradt 4 tojásfehérjét felverjük cukorral, majd amikor megsült ráhalmozzuk a kész habot és pár percre visszatesszük a sütőbe. Figyeljünk rá, mert hamar megpirul.
Dió nélkül is nagyon finom!!Aki nem szereti kihagyhatja!