Túrós linzer recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg darált dió
- 50 dkg túró
- 1 citrom leve, reszelt héja
- ízlés szerint cukor
- 1 ek tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és belesimítjuk és 22*38 cm-es tepsibe.
Megkenjük vékonyan lekvárral, megszórjuk dióval, majd a túrót kikeverjük a cukorral, citrom héjával és levével, majd hozzáadjuk a tejfölt és a keményítőt, majd a dióra simítjuk egyenletesen.
A maradék tésztát kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre, megkenjük felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Amikor kihűlt felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »