Túrós linzer recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg darált dió
- 50 dkg túró
- 1 citrom leve, reszelt héja
- ízlés szerint cukor
- 1 ek tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és belesimítjuk és 22*38 cm-es tepsibe.
Megkenjük vékonyan lekvárral, megszórjuk dióval, majd a túrót kikeverjük a cukorral, citrom héjával és levével, majd hozzáadjuk a tejfölt és a keményítőt, majd a dióra simítjuk egyenletesen.
A maradék tésztát kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre, megkenjük felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Amikor kihűlt felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »