Túros kuglóf recept
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítése:
A lágy vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, egyenként adagolva.
Reszeljük bele a citromhéját, adjuk hozzá a túrót, így keverjük addig, amíg sima masszává áll össze. Adjuk hozzá a lisztet, pici sót és a szódabikarbónát.
Az alapanyagokat összekeverve egy keményebb, sűrű tésztát kapunk. Kivajazott kuglóf formába téve, 190 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt készül el.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd fordítsuk ki a formából és porcukorral megszórva tálaljuk
Én megolvasztottam egy tábla keserű csokoládét, amit rácsorgattam, majd mogyoró darabkákkal szórtam meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










