Túros kuglóf recept

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítése:
A lágy vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, egyenként adagolva.
Reszeljük bele a citromhéját, adjuk hozzá a túrót, így keverjük addig, amíg sima masszává áll össze. Adjuk hozzá a lisztet, pici sót és a szódabikarbónát.
Az alapanyagokat összekeverve egy keményebb, sűrű tésztát kapunk. Kivajazott kuglóf formába téve, 190 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt készül el.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd fordítsuk ki a formából és porcukorral megszórva tálaljuk
Én megolvasztottam egy tábla keserű csokoládét, amit rácsorgattam, majd mogyoró darabkákkal szórtam meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »