Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-koszorú othello szőlővel recept

Túrós-koszorú othello szőlővel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg porcukor
    • 3,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • reszelt citromhéj
    • othello szőlő
    • a kenéshez 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tojássárgáját keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és a langyos tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.

    A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd kanalazzuk rá a tojásos keverékre. Végül morzsoljuk a tetejére az élesztőt és kezdjük el dagasztani (én kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy minél könnyebb tésztát kapjak).

    A dagasztás végeztével hagyjuk 30 percig a tésztát a gépben kelni. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.)

    A túrót villával kicsit törjük össze, majd keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a pudingport (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is).

    A tésztát kelesztés után, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 40*20 cm-es téglalap alakúra, majd kenjük rá a túrós tölteléket.
    Ezután szórjuk meg ízlés szerint, szemezett othello szőlővel. Végül tekerjük fel mint a bejglit és óvatosan helyezzük bele egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es formába.

    A formába helyezett tészta tetejét konyharuhával takarjuk le, majd langyos helyen kelesszük 30 percig. Amikor megkelt a tészta, a tetejét kenjük le a tojássárgájával.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára (én 150 fokon 40 percig sütöttem és a sütési idő felénél sütőpapírral letakartam nehogy megégjen a teteje).

    A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt a kalács tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

    A túrós-koszorú othello szőlővel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 287 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 43 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá