Túrós-koszorú othello szőlővel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 3,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- reszelt citromhéj
- othello szőlő
- a kenéshez 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tojássárgáját keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és a langyos tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd kanalazzuk rá a tojásos keverékre. Végül morzsoljuk a tetejére az élesztőt és kezdjük el dagasztani (én kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy minél könnyebb tésztát kapjak).
A dagasztás végeztével hagyjuk 30 percig a tésztát a gépben kelni. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.)
A túrót villával kicsit törjük össze, majd keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a pudingport (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is).
A tésztát kelesztés után, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 40*20 cm-es téglalap alakúra, majd kenjük rá a túrós tölteléket.
Ezután szórjuk meg ízlés szerint, szemezett othello szőlővel. Végül tekerjük fel mint a bejglit és óvatosan helyezzük bele egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es formába.
A formába helyezett tészta tetejét konyharuhával takarjuk le, majd langyos helyen kelesszük 30 percig. Amikor megkelt a tészta, a tetejét kenjük le a tojássárgájával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára (én 150 fokon 40 percig sütöttem és a sütési idő felénél sütőpapírral letakartam nehogy megégjen a teteje).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt a kalács tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
A túrós-koszorú othello szőlővel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »