Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tojássárgáját keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és a langyos tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd kanalazzuk rá a tojásos keverékre. Végül morzsoljuk a tetejére az élesztőt és kezdjük el dagasztani (én kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy minél könnyebb tésztát kapjak).
A dagasztás végeztével hagyjuk 30 percig a tésztát a gépben kelni. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.)
A túrót villával kicsit törjük össze, majd keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a pudingport (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is).
A tésztát kelesztés után, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 40*20 cm-es téglalap alakúra, majd kenjük rá a túrós tölteléket.
Ezután szórjuk meg ízlés szerint, szemezett othello szőlővel. Végül tekerjük fel mint a bejglit és óvatosan helyezzük bele egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es formába.
A formába helyezett tészta tetejét konyharuhával takarjuk le, majd langyos helyen kelesszük 30 percig. Amikor megkelt a tészta, a tetejét kenjük le a tojássárgájával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára (én 150 fokon 40 percig sütöttem és a sütési idő felénél sütőpapírral letakartam nehogy megégjen a teteje).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt a kalács tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.