Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós gúla recept

Túrós gúla
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 12 ek baracklekvár
    • Krémhez:1/2 kg túró
    • 3 dl habtejszín
    • 20 dkg porcukor
    • 1.5 dl tej
    • 1 cs zselatin
    • 2 db narancs

    Elkészítése:

    Tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a cukrot,majd a ,tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk. Óvatosan összekeverjük és egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és 30 percig 180 fokon megsütjük. Amikor megsült egy vizes ruhára borítjuk feltekerjük.Majd amikor teljesen kihűlt megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük. Felszeleteljük és folpackkal kibélelt kerek tálat kirakunk vele.
    A krémhez a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral és a habtejszínnel. A tejet meglangyosítjuk csomómentesen elkeverjük benne a zselatint és a túróhoz keverjük majd hozzáadjuk a megpucolt felkockázott narancsot. A formába beleöntjük a krémet és 5 perces dermedés után befedjük a megmaradt tekerccsel. Hűtőbe dermesztjük fél napig.Fogyasztás előtt egy tálcára borítjuk majd eltávolítjuk róla a fóliát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá