Túrós-epres tekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 8 dkg finom liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 ek olaj
- 2 ek víz
- 5 g sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 5-6 ek porcukor
- fél citrom leve
- 10 g zselatinpor
- 2 doboz eper kompót /lehet friss eper is/
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákat a cukorral, vízzel, olajjal fehéredésig keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és jól elkeverjük. A habot óvatosan a kakaós részhez keverjük, vigyázzunk, nehogy összetörjük! Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Langyosan feltekerjük a kész lapot és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint feloldjuk fél dl vízben. A túrót alaposan áttörjük és kikeverjük a cukorral, citrom levével, majd a keményre felvert tejszínnel, végül a zselatint hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.
A krémet rákenjük a kitekert lapra, rátesszük az epret, majd feltekerjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »