Túros bukta muffin formában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg lágy margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3,5 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2-3 dl tej
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek kristálycukor
- 2 ek búzadara
- reszelt citromhéj
Lekenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz, és a tejet fokozatosan hozzáadagolva gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
Meleg helyen, letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben a töltelék hozzávalóit keverjük össze.
Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra, és vágjunk 12 egyforma négyzetet. Töltsük meg őket a túrótöltelékkel, a négy csücskénél fogjuk össze, és helyezzük a margarinnal kikent muffintepsibe. Kicsit nyomkodjuk meg a széleit, nehogy kinyíljanak sütéskor.
Egy kicsit még hagyjuk őket kelni, kb. 15 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre.
Frissen a legfinomabb!
Nézd meg videón is:
A túros bukta muffin formában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »