Túros bukta muffin formában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg lágy margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3,5 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2-3 dl tej
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek kristálycukor
- 2 ek búzadara
- reszelt citromhéj
Lekenéshez:
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz, és a tejet fokozatosan hozzáadagolva gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
Meleg helyen, letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben a töltelék hozzávalóit keverjük össze.
Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra, és vágjunk 12 egyforma négyzetet. Töltsük meg őket a túrótöltelékkel, a négy csücskénél fogjuk össze, és helyezzük a margarinnal kikent muffintepsibe. Kicsit nyomkodjuk meg a széleit, nehogy kinyíljanak sütéskor.
Egy kicsit még hagyjuk őket kelni, kb. 15 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre.
Frissen a legfinomabb!
Nézd meg videón is:
A túros bukta muffin formában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 8 g