Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 0,5 kg liszt
    • 3 dl tej
    • 1,5 ek. cukor
    • 1 kk só
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 0,5 kg túró
    • 10 dkg porcukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 ek. búzadara
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    Elkészítése:

    Tészta:

    Az élesztőt 1 tk. cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    A liszthez keverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk.

    Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni 30 percig.

    Töltelék:

    Egy kisebb edényben a tojást elkeverjük a cukrokkal, majd a darával, reszelt citromhéjjal és végül beletesszük az áttört túrót is.

    Aztán a tésztát kb. 40×40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd keresztben-hosszában négybe-négybe vágjuk, azaz 16 kis négyzetté.

    Mindegyikre 1-1 jó ek-nyi tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket kissé megnyújtjuk, a 4 csücsköt megkenjük a tetejére szánt felvert tojásból, majd egymásra hajtva batyut formázunk. Tepsire rendezzük a batyukat.

    Ha túl közel kerülnek egymáshoz, az oldalukat kenjük meg olvasztott margarinnal, hogy ne ragadjanak össze süléskor.

    Tetejüket tojással megkenjük. Így hagyjuk pihenni, míg a sütőnk bemelegszik.

    Sütési hőfok / idő / mód: 180°C / 15 perc / alul-felül sütés

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá