Túrós batyu recept
Elkészítése:
Tészta:
Az élesztőt 1 tk. cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A liszthez keverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk.
Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni 30 percig.
Töltelék:
Egy kisebb edényben a tojást elkeverjük a cukrokkal, majd a darával, reszelt citromhéjjal és végül beletesszük az áttört túrót is.
Aztán a tésztát kb. 40×40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd keresztben-hosszában négybe-négybe vágjuk, azaz 16 kis négyzetté.
Mindegyikre 1-1 jó ek-nyi tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket kissé megnyújtjuk, a 4 csücsköt megkenjük a tetejére szánt felvert tojásból, majd egymásra hajtva batyut formázunk. Tepsire rendezzük a batyukat.
Ha túl közel kerülnek egymáshoz, az oldalukat kenjük meg olvasztott margarinnal, hogy ne ragadjanak össze süléskor.
Tetejüket tojással megkenjük. Így hagyjuk pihenni, míg a sütőnk bemelegszik.
Sütési hőfok / idő / mód: 180°C / 15 perc / alul-felül sütés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

