Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-barackos szelet recept

Túrós-barackos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 15 dkg margarin
    • 1 citrom
    • 17 dkg liszt
    • fél cs sütőpor

    Krémhez:

    • 25 dkg túró
    • 1 citrom
    • 6 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 evőkanál cukor
    • 5 dl tej
    • 1 konzerv barack
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Tetejére:

    • 1 cs piros tortazselé
    • 2 evőkanál porcukor
    • a konzervből kimaradt baracklé

    Elkészítése:
    A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájához adjuk az olvasztott margarinnal együtt, majd fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a sárgás masszával együtt óvatosan a habba dolgozzuk. Egy 22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor teljesen kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

    A krémhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, 6 ek cukrot, majd alaposan elkeverjük. A végén beledolgozzuk az apróra vágott barackot is. A pudingport elkeverjük kb fél dl tejjel és 5 ek cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és kis lángon állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor összekeverjük a túrós krémmel.

    Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótát. A port kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a konzervből kimaradt lével, addig melegítjük, míg a por el nem olvad, majd ha kezd kihűlni akkor a süti tetejére simítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá