Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-almás lepény recept

Túrós-almás lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg cukor
    • 40 dkg margarin
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 25 dkg margarin
    • 6 dkg búzadara
    • 40 dkg reszelt alma
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérjének a kemény habja

    Elkészítése: Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom, kettéosztom és az egyik felét gáztepsi méretűre nyújtom, majd kivajazott tepsibe teszem és 180°C-on 10 percig elősütöm.

    Eközben elkészítem a tölteléket: a szoba hőmérsékletű margarint a cukorral habosra kikeverem, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzáadom. A tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatom.

    Miután az elősütött tésztát kivettem a sütőből, a tölteléket ráöntöm, majd szépen elsimítom.

    A maradék tésztát is tepsi méretűre nyújtom, majd befedem vele a tölteléket. Visszateszem a sütőbe és készre sütöm. Porcukorral hintve tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá