Túrós-almás lepény recept

Elkészítése: Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kettéosztom és az egyik felét gáztepsi méretűre nyújtom, majd kivajazott tepsibe teszem és 180°C-on 10 percig elősütöm.
Eközben elkészítem a tölteléket: a szoba hőmérsékletű margarint a cukorral habosra kikeverem, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzáadom. A tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatom.
Miután az elősütött tésztát kivettem a sütőből, a tölteléket ráöntöm, majd szépen elsimítom.
A maradék tésztát is tepsi méretűre nyújtom, majd befedem vele a tölteléket. Visszateszem a sütőbe és készre sütöm. Porcukorral hintve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »